Den Haag makelaar kan jou helpen

27 juli 2023 Uit Door Redactie

Wil jij een huis kopen of huren? Kijk dan bij Den Haag makelaar. Zij kunnen jou helpen bij het kopen of huren van een huis. Ook kunnen ze jou helpen bij het verkopen van jouw huidige woning. Als jij jouw huidige woning wilt behouden en wilt verhuren, maar niet de zorgen ervoor wilt hebben, kan een makelaar het ook voor jou beheren. 

Hoe werkt het verkoopproces?

Eerst worden er afspraken vastgelegd die gemaakt zijn. Deze afspraken zullen gaan over de vraagprijs, presentatie en alle andere zaken die erbij komen kijken. Aan de hand van deze gesprekken wordt er een overeenkomst getekend en daarna start het proces. Er zullen twee vragenlijsten doorgestuurd worden. De eerste zal gaan over de huidige financiering en de tweede gaat over welke roerende zaken achterblijven. Hierna worden er foto’s gemaakt om het huis goed te presenteren op de markt. Het huis zal ook ingemeten worden en er zullen plattegronden gemaakt worden, zodat alle maten zichtbaar zijn. Er wordt ook een energielabel overgedragen. Dat is wettelijk verplicht geworden, maar hier kan de makelaar jou ook bij helpen als dat nodig is. Als alles aan de woning helemaal klaar is zal er een omschrijving gemaakt worden en zal het geplaatst worden online. Als dit allemaal geweest is volgen de bezichtigingen en de biedingen. Als hier een koper uit is gekomen volgt er een koopovereenkomst. Vaak wordt er nog een taxatie uitgevoerd op de woning door de koper. Wanneer dit geregeld is zal een notaris aan de slag gaan, dan zal hierna de oplevering van de woning plaatsvinden. Door een Den Haag makelaar wordt alles geregeld voor jou op deze manier.

black and silver padlock on white door

Verschillende makelaars

Je hebt verschillende soorten makelaars, namelijk een verkoopmakelaar, een internetmakelaar en een aankoopmakelaar. De namen zeggen het al wel. Een verkoopmakelaar regelt de verkoop van een woning. Een internetmakelaar doet de meeste processen via internet en neemt niet alle taken uit de hand van de verkoper. Dit doet een verkoopmakelaar wel. Een aankoopmakelaar zal een huis voor jou kopen.