Wat is een makelaar Arnhem en wat doen zij?

Wat is een makelaar Arnhem en wat doen zij?

26 september 2022 Uit Door Redactie

Wil je een huis gaan kopen dan kom je met veel verschillende mensen in aanraking. Dit is namelijk niet alleen jij die een huis wilt kopen en de verkoper, hier kom je veel meer mensen bij tegen. Als je een huis wilt gaan kopen en met de koper gaat onderhandelen is er vaak een verkoopmakelaar aanwezig. In dit geval is het handig voor jou om een aankoopmakelaar mee te nemen. Een makelaar Arnhem schakel je in bij het kopen, verkopen of bij het zoeken van een woning. De makelaar mag nooit als aankoopmakelaar en verkoopmakelaar optreden voor dezelfde woning. De makelaar moet namelijk de belangen van een partij goed kunnen zorgen. Toch zit er erg veel verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar. Wil jij de verschillen tussen die twee makelaars weten? Lees dan dit artikel verder.

Een Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is een persoon die je kan laten inschakelen bij het kopen van een woning. De makelaar helpt je bij het zoeken naar de juiste woning voor jou. De aankoopmakelaar vraagt wel aan jou om een lijstje te maken met de wensen die je hebt voor een woning. Hierin kan je een specifieke locatie, buurt, uiterlijk en prijs aangeven. De makelaar heeft veel kanalen waardoor hij snel op de hoogte is van de huizen die op de markt verschijnen. Hiermee heb je het voordeel dat je veel eerder een huis kan zien dan zonder aankoopmakelaar. Heb je een goede woning voor jou gevonden en ben je meer dan tevreden dan kan je onderhandelen over de woning, hierbij kan een aankoopmakelaar ook erg handig zijn. Maar wat is nou een verkoopmakelaar dan? Lees dit artikel verder om hier meer over te weten te komen. 

Een verkoopmakelaar

Als je een woning gaat verkopen schakelen veel mensen een verkoopmakelaar in. Deze makelaar kan je helpen bij het verkopen van je woning. Ook regelt hij het officiƫle gedeelte en ondersteund hij vaak bij het bepalen van een goede marktwaarde voor je woning. De verkoopmakelaar bezit over vele connecties waarop de woning aangeboden kan worden, een voorbeeld is Funda, hier kan alleen de verkoopmakelaar een huis aanbieden. De makelaar neemt het hele proces uit handen en regelt bijna alles. Hij is de tussenpersoon tussen de verkoper en koper, als de onderhandeling succesvol is afgesloten voor beide partijen maakt de verkoopmakelaar het koopcontract en wordt alles afgerond voor verkoop.