Welke makelaars zijn er 

Welke makelaars zijn er 

4 juli 2022 Uit Door Redactie

Als je denkt aan een makelaar denken we waarschijnlijk allemaal aan iemand die een huis verkoopt aan jou of andersom iemand die dus een ander huis verkoopt aan jou. Maar het gaat veel verder dan alleen dat. Er zijn wel 5 verschillende soorten makelaars. In deze blog ga we je uitleggen wat die verschillende makelaars doen. En dan speciaal voor makelaar Veenendaal.

De verkoopmakelaar

Deze kennen we waarschijnlijk allemaal het is de makelaar die jou huis op de markt gaat zetten voor een goede prijs. Deze makelaar zorgt ook voor alle onderhandelingen en houd contact met jou als iemand jou huis op het oog heeft. Wat heel erg handig is dat een verkoopmakelaar vaak een heel groot netwerk heeft. Hierdoor komen er nog meer mensen op jouw huis af en is de kans van verkoop nog groter. Een verkoopmakelaar zorgt er ook voor dat jouw huis op verschillende verkoopsites staan zodat je een nog groter bereik creĆ«ert. 

De aankoopmakelaar 

Een aankoopmakelaar huur je in als je een huis wilt gaan kopen. Dit gebeurd vaak nadat je eigen huis is verkocht of als jouw huis op de markt staat. Je huurt vaak geen aankoopmakelaar in als je nog niks op de verkoop hebt staan. Deze makelaar kan dezelfde persoon zijn als de verkoopmakelaar. Maar dat hoeft niet. Vaak houd je meerdere makelaars in contact om zo de kans om je droomhuis te vinden nog groter te maken. Hij regelt niet alleen dat jij een mooi huis vind ook onderhandelt die met de andere makelaar en regelt hij al het papierwerk wat gedaan moet worden. Een aankoopmakelaar is volledig bij het aankoopproces betrokken. 

De verhuurmakelaar en de huur makelaar

Deze makelaars zijn bijna hetzelfde als een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar. Het verschil zit hem in het huren van een huis of het kopen van een huis. Een verhuur makelaar is eigenlijk een tussenpersoon tussen de huurders en de verhuurders van een huis. Bij het verhuren van een huis komt namelijk veel meer kijken dan de meeste mensen denken. Hij houdt zich namelijk ook bezig met alle papierwerk zoals contracten, facturen en andere documenten. En hij vindt betrouwbare huurders voor je huis. Een huurmakelaar is ervoor om samen met jou een huurwoning te vinden. Hij helpt ook bij het onderhandelen van een huis.

Een taxatie makelaar

Een taxatie makelaar is een normale makelaar, maar dan heeft hij de bevoegdheid om een huis te taxeren dat hebben ze niet allemaal natuurlijk. Vaak moet je een losse taxateur inhuren. En is dat wat onhandiger dan als je een taxatie makelaar hebt.